Szilánkok - Read-up comedy"Milyen lenne, ha valaki nem egy színpadon állva mondaná el a vele történt vicces és meghökkentő eseményeket, hanem egy könyvben? Erre ad választ ez a kötet, amely nem kisebb feladatra vállalkozik, minthogy egy új műfajt teremtsen meg: a read-up comedy-t.

A könyv több mint 70 rövid szösszenetre – szilánkra – épül, a szerző a történetek közötti részeket pedig átdumálja, méghozzá írásban. Teszi mindezt azért, hogy bebizonyítsa, a manapság annyira divatos stand-up comedy létezhet írásos formában is."

"Sőt, a történetek elmeséléséhez itt még színpad sem kell, csak egymás mögé rakott betűk, némi logikai kapcsolattal. Így bátran kijelenthetjük, hogy a read-up comedy az eddigi leggazdaságosabb szórakoztató műfaj, amely nem elhanyagolható szempont a mai válságos időkben.

A Szilánkokban lesz mindenről szó, ami tömegeket érdekel: tömegközlekedés, beszólások és elszólások, főiskolai élmények, furcsa történetek. Lehet majd nevetni vagy sírni, kinek mihez támad kedve."

Kiadó: Underground Kiadó és Terjesztő Kft.

Szerző: Patkós Dániel

Borítóterv és illusztrációk: Salamon-Csető Georgina

ISBN: 978-963-12-2968-4

Oldalszám: 184

Megjelenés éve: 2015

Megrendelhető:
Közvetlenül a kiadótól: 
http://undergroundbolt.hu/szilankok
Vagy Bookline-ról: http://bookline.hu/product/home.action?_v=Patkos_Daniel_Szilankok_Read_up_Comedy&id=281729&type=22

A weboldalamra kisebb-nagyobb rendszerességgel felraktam olyan mindennapi történeteket, amelyeket valami miatt érdekesnek, humorosnak találtam. Voltak, amik velem történtek meg, voltak, amiket másoktól hallottam. Mivel sokaknak tetszett, kitaláltam, hogy összeállítok belőlük egy könyvet. Az alapul szolgáló történetek összeszerkesztésének 2012 szeptemberében álltam neki, de hamarosan kiderült, hogy egy könyv anyagának ez még kevés lesz. Így elhatároztam, hogy összekötő szövegeket írok melléjük, logikailag összefűzöm őket. Jóval nagyobb munka volt, mint amire számítottam, de végül 2015 szeptemberében megjelent a Szilánkok című könyvem, amely a Read-up comedy alcímet kapta.


Keresés

Ajánló