ErőszakosMint tudjuk, a világon egy dolog tévedhetetlen: a Hivatal. Amit ő mond, az megfellebezhetetlenül úgy van, helyreigazításnak ott helye nincs. Ha szerinte valaki meghalt, akkor az illető biztos lehet benne. Ennek ellenére vannak olyan emberek, akik bizonygatni próbálják, hogy még élnek. Pedig a hivatal megmondta, hogy nem.

Romániában még nem ismerték el teljesen a Hivatal tévedhetetlenségét, így történhetett meg az az eset, hogy egy 14 éve halott férfi Olaszországba akart utazni. Az elhunyt a fiát akarta meglátogatni, és elment a Hivatalba, hogy új személyit csináltasson.

Azonban a Hivatal összevonta a szemöldökét és szigorúan megrázta mutatóujját a levegőben. Egy halott ne utazgasson, de legalább ne akarjon személyi igazolványt, mert az csak az élőknek jár! Azonban a  65 éves temesvári megboldogult addig-addig erősködött, míg végül a kezébe adták a halotti bizonyítványát, és megpróbálták visszaküldeni a temetőbe.
 
"Azt mondták a hivatalban, hogy meghaltam 1994-ben tüdőbajban. Meg azt is, hogy a közeli városban vagyok eltemetve.” – panaszolta a szemtelen elhunyt a román sajtónak, ahelyett, hogy a Hivatal precízségét dicsérte volna.

Az ügyében indított vizsgálat végül kiderítette, hogy neki van igaza, valóban él, és a Hivatalt egy névazonosság vezette félre. Természetesen, a most már élő férfi rendkívül felelőtlenül járt el, amikor a Hivatal megtévesztésére ugyanolyan néven született meg, mint az igaziból elhunyt.

Hamarosan végtelen öröm töltheti el méltányosságból feltámasztott lelkét, mert ha a Bíróság érvényteleníti a halotti bizonyítványát, akkor megkaphatja a várva-várt személyi igazolványt, és elutazhat Olaszországba.

De ekkor a Bíróság összevonta a szemöldökét...


Keresés

Ajánló