HíradóEz a paródia a 2006-os eseményeket eleveníti fel egy Híradó formájában. Elképzeltem, milyen lenne, ha a hírekben csak jó dolgokat mondanának be. Később készült belőle egy átdolgozott változat a televízió számára, amely adásba is került.

[Bemondó 1.] – Jó estét kívánunk, ez a híradó esti kiadása.

[Bemondó 2.] – Szerdától ismét jelentősen csökken a benzin ára, pedig már most is alig száz forintot kell fizetni az üzemanyag literjéért. A MOL új startégiája szerint a jövőben egyre nagyobb bevételi hányadról kíván lemondani az autósok javára. Félő, hogy a drasztikus csökkentések miatt a benzin ára nem sokára átlépi a nulla forintos lélektani határt. Civil szervezetek arra hívták fel a figyelmet, hogy ebben az esetben minden megvásárolt liter után a benzinkút fizetne az autósoknak.

[Bemondó 1.] – A hétvégén egyetlen baleset sem történt az ország útjain, a rendőrség már vizsgálja az esetet. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy nem volt olyan autós, aki túl gyorsan hajtott volna, valószínűleg ez okozta a sorozatos balesetek elmaradását. Szakértők szerint a meg nem történt tragédiákban jelentős szerepet játszott a biztonsági övek használata is. Az állapot mára tarthatatlanná vált, mivel így a temetkezési vállalatok jelentős bevételtől esnek el. A rendőrség kéri az autósokat, hogy vezessenek sokkal agresszívebben.

[Bemondó 2.] – Egyre növekszik Etiópiában a túlsúlyos gyermekek száma. Az egészséges és tápláló étkezés miatt egyre több kisgyermek küzd túlsúllyal. Az afrikai állam nemzetközi összefogást sürget a probléma megoldására. Hazánk az elsők között ajánlotta fel segítségét, így napokon belül fogyókúrás készítményeket szállít a veszélyeztetett térségbe. Az etióp államfő könnyek között köszönte meg a népének ajándékozott Schobert Norbertet.

[Bemondó 1.] – A parlament ellenszavazat nélkül támogatta a képviselők fizetésének drasztikus csökkentését. Ez a lépés is része annak a tervnek, amely szerint jövőre a honatyák társadalmi munkaként vállalnák az ország irányítását. Orbán Viktor, az ellenzék vezetője kiemelte, hogy Gyurcsány Ferenc felelős hazafiként kormányozza az országot. A miniszterelnök visszautasította a bókot, hangsúlyozva, hogy dicséret kizárólag az ellenzék munkáját illeti.

[Bemondó 2.] – Az államadósság átfordult a negatív tartományba, így a kormányzat kénytelen újabb reformlépéseket meghatározni. A ma elfogadott tervek szerint minden magyar állampolgár több millió forintot kap a felhalmozódott pénzből. Januártól így egy átlagos családnak akár tízezer forinttal többől kell gazdálkodnia. Az intézkedés főleg a kisnyugdíjasokat érinti, előfordulhat, hogy ők télen még a fűtést is bekapcsolhatják.

[Bemondó 1.] – Megjelent Gyurcsány Ferenc eddigi legrövidebb könyve, Emberek, akiket nem sértettem meg címmel. A könyvbemutatón a miniszterelnök bejelentette, hogy már dolgozik következő művén, amelyben a megszorító intézkedések példátlan népszerűségének okát próbálja feltárni.

[Bemondó 2.] – A fővárosban átadták a hetes metrót, így a holnapi naptól elkezdődhet a nyolcas vonal építése. A teljesen botránymentes építkezésen az ellenőrök egyetlen feketemunkást sem találtak. A beruházás szabályossága még a sokat tapasztalt szakembereket is megdöbbentette.

[Bemondó 1.] – Örökre eltűnhet a madárinfluenza, mivel a vírus rosszul mutálódott. A hibás génállomány miatt a kórokozó magától elpusztul, azonban a megfertőzött baromfik élettartamát soha nem látott mértékben megnöveli. Emiatt a beteg madarak könnyen túlélhetik tenyésztőjüket.

[Bemondó 2.] – Szlovákiában ismét hallattak magukról a szélsőségesek. Szlovák bőrfejű fiatalok egy csoportja „Vesszen Trianon!” táblákkal vonult a szlovák parlament elé, és magyar állampolgárságot követeltek maguknak. Az ilyen incidensek elszaporodása annak tudható be, hogy a választásokon a nyíltan magyarbarát erők nyertek. Mint ismeretes, kampányukban a Felvidék Magyarországhoz való mielőbbi visszacsatolását ígérték.

[Bemondó 1.] – Az izraeli gázai övezetben több palesztin kézen fogva sétált az izraeli katonákkal. A zsidó állam bejelentette, hogy a jövő héten megkezdi csapatai végleges kivonását a megszállt területekről. Ezt azonban megnehezíti, hogy a palesztinok élő láncot alkotva próbálják maradásra bírni a harckocsikat.

[Bemondó 2.] – George W. Bush a Fehér Házban tartott beszédében bejelentette, hogy politikai pályája súlyos tévedés volt, ezért megköveti eddigi ellenségeit. Kim Dszong Ilt, Észak-Korea uralkodóját a világbéke nagykövetének nevezte. „Az Egyesült Államoknak még sokat kell fejlődnie, hogy polgárai olyan fejlett társadalmi rendszerben élhessenek, mint Észak-Korea lakosai. Tiszteletünk jeléül az összes atomfegyverünket átadjuk barátainknak, hiszen sehol sem lehetne biztonságosabb helyen, mint koreai elvtársaink kezében.” mondta az elnök.

[Bemondó 1.] – Újabb baleset történt a romániai aranybánya területén. Az egyik tárolóból nagy mennyiségű haltáplálék ömlött a Tiszába, így félő, hogy a folyóban túlszaporodnak a halak és egyéb vízi élőlények. A bánya vezetői azonnal elismerték felelősségüket, és a legszigorúbb büntetést kérték maguk ellen.

[Bemondó 2.] – Ismét üzent Osama bin Laden. A videóüzenetben az egykori terroristavezér a szeretetről és megbocsájtásról beszélt. Felszólította híveit, hogy utolsó csepp vérükig harcoljanak a globalizációért, és akár az életük árán is védjék meg az amerikai katonákat. A felvétel utolsó képkockáin jól látszik, amint Osama megcsókolja az amerikai zászlót.

[Bemondó 1.] – Irakban a reggeli csúcsforgalomban egy öngyilkos merénylő hatástalanította a testére erősített pokolgépet, megmentve ezzel 300 ember életét, akik éppen munkába igyekeztek. A járókelők között sok gyerek és nő is volt, tőlük a merénylő személyesen kért elnézést.

[Bemondó 2.] – Ismét világbajnok a magyar labdarúgó válogatott. Csapatunk 4-0-ás, megalázó vereséget mért az olasz nemzeti tizenegyre. Materazzi hiába provokálta a magyar játékosokat, senki sem fejelte mellkason. A mérkőzés után a szurkolók a kivezényelt rendőrökkel vitatták meg a meccs legszebb pillanatait.

[Bemondó 1.] – Most érkezett a hír, hogy az egyik kereskedelmi televízió esti híradójában jó hírek hangzottak el. A szabotázs felelősei egyelőre még nem ismertek, rögtön jövünk a részletekkel…


Keresés

Ajánló